Yelllocal – a social art project

Dérive Berlin Spring School

Samen met 3 studenten van CMD ‘s-Hertogenbosch, 4 studenten CMD Breda en 4 studenten St. Joost ben ik uitgekozen om een week mee te gaan naar Berlijn. Een nieuwe onderzoeksmethode: dwalen. Door te gaan, door Berlijn te ontdekken, een antwoord vinden op je ontwerpvraag. Met veel onbekende, een vreemde stad en een andere taal een nieuwe wereld van ontwerpen gevonden.

Hafenplatz

Groepjes werden gevormd en samen met Michelle en Evy kregen we ‘Hafenplatz’ als locatie. Een gigantisch flatgebouw wat binnenkort wordt vernieuwd. Het werd gebruikt als sociale woningen maar het grootste gedeelte stond al leeg. Het was oud, vies en onaantrekkelijk. De ontwerpvraag was gesteld: Wat is de rol van esthetiek in een sociaal probleemgebied?

Dérive

Door te ontdekken en onbekende plekken in Berlijn te bezoeken antwoord gaan zoeken op onze vraag. Hieronder kun je ons proces nauw bekijken.

 

Met weinig materialen iets gaaf neerzetten, ook een heerlijke uitdaging die in deze week zat. Met een acrylplaatje en een dikke stift heb ik een logo neergezet.

Yelllocal

De meeste bewoners hadden al mooie dingen gemaakt. De kleine aanpassingen hebben we permanent gemaakt zodat hun mooie herinneringen blijven. Uiteindelijk moet iedereen weg uit Hafenplatz namelijk. We wilden van de shit een hit maken, van de kleine dingen kunst!

The people

We hebben gepraat met diverse bewoners van Hafenplatz. Deze verhalen waren onderdeel van onze mini-expositie die plaats vond in het lege 6.206 appartement.

6.206 apartment

We hebben een aantal mooie dingen naar binnen gehaald en in dit appartement mensen laten ervaren hoe het is om hier te wonen. Door de diverse kijkvensters kon je onze aanpassingen buiten bekijken.

Previous Post Next Post