Vinyl cover – graphic illustration

Terilekst

Tijdens mijn Minor Design360° heb ik een vinyl cover gemaakt uit opdracht van de Nederlandse rapper/producer/illustrator/grafisch vormgever Dennis van der Meijden. Beter bekend als Terilekst. Hij ontwerpt zelf ook veel albumcovers en gaf ons de opdracht ons te laten leiden door het nummer. Het nummer is Paris van Ibrahim Maalouf.

Vinyl cover Paris

Ik heb het nummer wel 10 keer geluisterd en niets van gevoel kwam er bij mij op. Mijn tekentablet had ik er ondertussen al weer bij gepakt maar er kwamen alleen maar dromerige doodles op. Doordat het nummer ‘paris’ heet kon ik enkel aan croissantjes denken. (NIET AAN DE EIFFELTOREN? NEE). Mijn Pinterest staat helemaal vol met absurd photography of andere mixed media. Ik wilde graag van iets gewoons iets grappigs maken. Toen was de croissant op de fiets geboren, typical paris right? Fotografie gecombineerd met een digitale tekening.

Door de losse croissaint kruimels die ik nog gefotografeerd heb, heb je echt het gevoel dat je die er af wilt vegen. Ik heb de gevoelsopdracht laten fiets (wink), maar zelf een grappige twist aan gegeven! Een vinyl cover die zeker opvalt tussen een vinylcollectie.

Previous Post Next Post