LOEP – communicatiefoto’s

Sinds september loop ik stage bij Studio Tast. Ik draai hier mee op verschillende vlakken. Een van mijn stageopdrachten is Loep, the design thinking toolkit. Ik bedenk verder veel concepten en werk projecten op verschillende niveaus uit. Programmeren, video, fotografie, design en communicatie.

Loep

Loep brengt design thinking en design based leren naar het onderwijs door middel van een collectie methodes en processtappen in de vorm van een fysieke toolkit en ondersteunend digitaal platform. Met Loep krijgt een docent de middelen die nodig zijn om design based leren te kunnen toepassen in bestaande lessen. Loep is hiermee een compleet pakket voor design based leren dat leraren in staat stelt de koppeling te maken tussen huidige leerdoelen en leerdoelen van de toekomst.

Meer lezen over Loep? Klik hier!

Ik heb onderzoek gedaan en hier vele resultaten uitgehaald waarvan ik vele ga toepassen. Een hiervan was dat er te weinig communicatiemateriaal was, weinig foto’s of plaatjes. De foto’s die
er waren hadden weinig context, het gaf geen concreet beeld. Ik ging foto’s maken van Loep, deze moesten bij voorkeur van de tokens zijn en in context. Deze moest ik ook nabewerken en drie verschillende in hoge kwaliteit opleveren. Ik wilde mooie plaatjes opleveren die ik ook met trots in mijn portfolio kon stoppen. Als eerste heb ik de doos bekeken en de tokens met de meeste potentie er uit gehaald. Bij deze kon je snel een visuele voorstelling maken of konden juist wat meer context gebruiken. Hierbij heb ik schetsen gemaakt en deze voorgelegd. Het moesten drie roze tokens worden, de processtappen. Hier heb ik er twee van uitgekozen en heb ik eerste testshoots mee gedaan. De vragen die is mezelf stelde waren vooral: is het duidelijk wat je met deze token moet doen en heeft het het gewenste effect? Ik heb nog inspiratie opgezocht in welke stijl ik het wilde gaan doen. Uiteindelijk kwam het idee dat ik moest gaan “knollen” dit is als je voorwerpen heel geordend neerlegt. Het was namelijk iets te rommelig voor promotiemateriaal maar te gestileerd om het als “token in context” te zien. Dit heb ik daarna zo uitgewerkt. Hieronder een greep van de iteraties die ik heb gemaakt. De foto’s zijn positief ontvangen. Ik vind ze er zelf heel mooi uit zien en het geeft zeker een beter beeld van de tokens. De voorwerpen bij prototypen heb ik uiteindelijk schuin neergelegd. Dit is namelijk een iets dynamischer begrip als de andere twee maar zo blijft het wel in dezelfde stijl. Een van de uiteindelijke foto’s is ook gebruikt op de website van de DDW bij een interview met Mitchell. Hieronder de 3 resultaten, in de galerij staan tussenstappen.

Integreren Onderzoeken Prototypen

Previous Post Next Post