Kunst Educatief Product – ontwerp & inhoud

dingen die je had willen weten toen je kunstdocent werd.

Boekje beginnende kunstdocent.

Ontwerp én inhoud van dit boekje door Meike Lemmen.
(Binnenkort beschikbaar als e-book.)

Na mijn opleiding Communication & Multimedia Design ben ik mijn bevoegdheid als docent gaan halen. Doordat ik in twee jaar tijd 4 stage/werk-plekken heb gehad zijn er flink wat reflecties doorheen gegaan. Dingen die mij opvielen, verwonderden, teleurstelden, verbaasden en aanstonden. Vaak dacht ik bij mezelf ‘niemand die je DIT verteld hè als je docent wordt’.

Als ik iets bijzonders op school had meegemaakt kon ik niet wachten om dit met mensen te delen. Mijn vriendinnen knikte dan altijd maar braaf ja, en mijn studiegenoten zag ik maar een keer per week (als mijn casus dan al aan bod kwam in een intervisie-moment). Wanneer ik dan de boeken in dook om herkenning te zoeken liep ik al snel plat tegen droge theorie over didactiek of psychologie, terwijl ik zocht naar begrip en compassie.

Met dit boekje wil ik de beginnende kunstdocent, een steuntje in de rug geven. Je leest verhalen die ik zelf heb meegemaakt die bij voor herkenning (gaan) zorgen. Toepasbare tips met de juiste hoeveelheid theorie en kunstwerken die een lach op het gezicht bezorgen. Dit afgewisseld met ruimte die je kunt gebruiken om je hoofd even leeg te maken.

Het is in hoofdstukken verdeeld maar lees het vooral helemaal andersom. Zie het als een survivalgids voor de beginnende kunstdocent en zorg dat je soms een korreltje zout erbij inneemt. Lees vooral verder over alle dingen die ik had willen weten voordat ik kunstdocent werd.

Previous Post Next Post