Concept & vormgeving leerlingenpresentje

Concept & Vormgeving van leerlingenpresentje. Een gadget en kaartje voor de leerlingen van het Merletcollege in Cuijk, Grave & Mill.

We zijn jullie niet vergeten hoor! – Medewerkers Merletcollege

In tijden van corona hebben de leerlingen te maken maken met thuisonderwijs. Les via de laptop, huiswerk dat online staat, mentorgesprekjes via MS Teams of online bijles. De meeste leerlingen mogen niet in het gebouw komen, maar dat betekent niet dat de medewerkers van het Merletcollege ze vergeten zijn.

Het Merletcollege is trots op leerlingen en dat wilden ze leerlingen graag laten weten. De 2000 leerlingen hebben daarom in het weekend van de voorjaarsvakantie allemaal een presentje ontvangen in de brievenbus.

Gadget

Samen met Weemen heb ik de mogelijkheden besproken. Omdat het op korte termijn gemaakt en verstuurd moest worden hebben we gekeken naar welke gadgets er op voorraad waren bij hun. Dit is een markeerstift geworden.

Iets wat elke leerlingen gegarandeerd gebruikt of een andere persoon in huis. Hierdoor was er een kleine kans dat het werd weggegooid. Daarbij was het makkelijk te personaliseren met het Merletcollege logo.

Concept

Jij bent de HIGHLIGHT van onze school!

Op basis van de gadget heb ik het concept uitgebouwd naar ‘highlight’. Op de achterkant van het kaartje heb ik een to-do lijstje ontworpen wat de leerlingen in de vakantie kunnen doen. Zo hebben ze met de gadget ook de mogelijkheid om ├ęcht iets af te strepen.

Concept & Vormgeving van leerlingenpresentje. Een gadget en kaartje voor de leerlingen van het Merletcollege in Cuijk, Grave & Mill.

Grafische vormgeving

Het meisje met de rode haren wordt vaak gebruikt in de huisstijl van het Merletcollege. Van haar bestaat ook een foto waarbij ze een ‘gekke bek’ trekt. Deze was echt perfect voor dit kaartje! Want ja… “We begrijpen dat je soms knettergek wordt van die online lessen!”

Previous Post